Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Programansvarig Digital utvecklingSandbacka Science Park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden - grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi och samhälle som Sandbacka Science Park driver utveckling för att skapa fler konkurrenskraftiga företag genom hållbara och digitala lösningar. Allt med människan i fokus. Verksamheten värdesätter mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Är du också övertygad om att tillverkande företag kan bli mer konkurrenskraftiga genom rätt stöd inom digitalisering? Lockas du av att få arbeta med digital transformation i branscher med stor utvecklingspotential i nära samarbete med andra, är det här rätt tjänst för dig! Din uppgift blir att visa vägen och möjliggöra digitaliseringsresan för regionens företag. Du identifierar och analyserar företagens behov, förmedlar samt faciliterar och skräddarsyr utvecklande insatser. I nära samarbete med företag, offentliga aktörer och akademi ansvarar du för science parkens digitala programområde. Omvärldsbevakning och deltagande i nationella och europeiska samarbeten inom området utgör en annan viktig del av uppdraget. Allt med syfte att stödja och stärka företagens och regionens konkurrenskraft. Sandbacka Science Park har sin hemvist organisatoriskt i Sandvikens kommun, men arbetar även på uppdrag av andra finansiärer, via företrädelsevis projektmedel, som Region Gävleborg, Vinnova, Tillväxtverket med flera. Verksamheten värdesätter mångfald och utgör en energifylld och kreativ arbetsplats. Du rapporterar till utvecklingschefen och rollen innefattar produkt- och utvecklingsansvar för programområdet.

Kvalifikationer

Din bakgrund Du har: • erfarenhet från verksamhetsutveckling och projektledning • god kommunikativ förmåga såväl i svenska som engelska i tal och skrift och erfarenhet från att samverka med en mångfald av aktörer • utbildningsbakgrund inom exempelvis industriell ekonomi, datateknik/systemvetenskap eller annan relevant akademisk utbildning Meriterande: • erfarenhet av förändringsledning inom digitalisering med påvisad effekthemtagning • erfarenhet av systemimplementering inom industrin • erfarenhet från både offentligt och privat verksamhet • Som person är du driven, analytisk och har ett stort nyfiket intresse för teknikutveckling och dess trender. Du trivs i en roll där fokus ligger på att samverka och nätverka i syfte att utveckla relationer inom digitalisering och utvecklingsfrågor. Att kunna förstå kundbehov på djupet, samtidigt ha förmågan att skräddarsy och paketera erbjudanden som driver tillväxt är en av dina naturliga styrkor och en av de många sätt du bidrar till framgång i rollen. För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för science parkens samhällsuppdrag och vara ständigt nyfiken på nya möjligheter. Välkommen att vara med och göra avtryck i den digitala transformationen tillsammans med företag och science park i en dynamisk och innovativ miljö!

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde efter överenskommelse

KontaktpersonerNathalie Löfvenmark
Rekryteringskonsult
0733447294


Fackliga företrädare
Ansökan

Ansök senast: 2024-05-05 Referensnummer: 29-24


Övrig information

Om verksamheten I 24 år har Sandbacka Science Park stöttat företag och gjort verklighet av nytänkande idéer till hållbara produkter, tjänster och företag. Sandbacka Science Park i Sandviken är en av Sveriges cirka 30 science parks och Gävleborgs enda. Science parken skapar forum för människor som vill göra hållbara affärer och för samarbeten som påverkar. På riktigt. En plats för människor att mötas, samverka och utvecklas. Verksamheten är idag fokuserad på tre spetsområden - grön omställning, digital utveckling och mod att utveckla. Det är i samarbetet och relationerna mellan företag, akademi och samhälle som Sandbacka Science Park driver utveckling för att skapa fler konkurrenskraftiga företag genom hållbara och digitala lösningar. Allt med människan i fokus. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.