Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Biståndshandläggare med inriktning vårdplanering i Sandvikens kommunVälkommen att arbeta som biståndshandläggare på handläggarenheten! Handläggarenhetens ansvar omfattar myndighetsutövning för kommunens äldre och personer med funktionsnedsättning, samt boendesamordning. I vårt arbete har vi kontinuerlig juridisk handledning. Omsorgsförvaltningen med cirka 1275 anställda omfattar verksamhetsområdena ordinärt boende, särskilt boende, HSL och korttidsvistelse samt LSS och socialpsykiatri. Utöver ledningsgrupp och linjeorganisation finns en handläggarenhet samt stödfunktioner såsom t ex ekonomer, HR, systemförvaltare och allmänt administrativt stöd. Omsorgsförvaltningen erbjuder ett meningsfullt och betydelsefullt arbete. Vår strävan är att vård och omsorg ska bygga på samarbete mellan den enskilde, närstående och medarbetare. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en medarbetare som vill arbeta som biståndshandläggare med inriktning vårdplanering. Arbetet innebär att utreda personers behov av hjälp och stöd inför utskrivning från sjukhuset. Din uppgift blir att utreda, bedöma och fatta beslut om insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) Genom ditt arbete bidrar du till att personer får en trygg och säker hemgång. Hos oss får du utmaningar som är spännande och lärorika. Vi erbjuder dig en spännande framtid med stundvis högt tempo. Här får du stor användning av din förmåga att bemöta människor som ibland befinner sig i svåra situationer. I tjänsten arbetar du både självständigt och i tvärprofessionella team med målet att patienten/enskild ska få en trygg och säker hemgång. Vi använder verksamhetssystemet LifeCare och handlägger enligt IBIC (Individens behov i centrum). Arbetet innebär en nära dialog med personer som ansöker om insatser samt deras företrädare. Omvärldsbevakning ingår i arbetet för att kunna ta del av rättspraxis, nyheter inom lagrum m.m.

Kvalifikationer

Du har en högskoleexamen från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller likvärdig utbildning. Det krävs goda kunskaper i gällande lagstiftning och meriterande är erfarenhet av handläggning. Du har god datorvana och behärskar det svenska språket såväl i tal som i skrift samt har förmåga att anpassa informationen efter de personer du möter i ditt arbete. Du har förmågan att arbeta självständigt, strukturerat och kan prioritera arbetsuppgifterna. Som handläggare krävs ett gott bemötande, god samarbetsförmåga och lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du är en person som tycker om problemlösning och att omvärldsspana samt att ta egna initiativ eftersom arbetet kräver stort eget ansvar. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete. Körkort är ett krav. Behörighet B, ej automat. Vi kommer att tillämpa fortlöpande urval vilket kan innebära att tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Erfarenhet krävs.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde omgående, enligt överenskommelse.

KontaktpersonerKristina Kouva
Chef Handläggarenheten
026-24 15 93
E-post: kristina.kouva@sandviken.se


Fackliga företrädareVISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-05-28 Referensnummer: 61-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se