Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

BibliotekarieHar du ett intresse för samhällsfrågor och digital delaktighet och vill vara med och utveckla verksamheten på Sandvikens folkbibliotek? Nu finns möjlighet att bli en del av vår kreativa och positiva arbetsgrupp. En av våra medarbetare går i pension och vi söker en programansvarig bibliotekarie med intresse för digitala frågor. Tjänsten är placerad på huvudbiblioteket som ligger mitt i Kulturcentrum. Sandvikens folkbibliotek består förutom huvudbiblioteket av fem filialbibliotek i Björksätra, Storvik, Järbo, Åshammar och Österfärnebo. I enheten ingår också Litteraturhuset Trampolin för barn och unga. Biblioteksenheten är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen som även ansvarar för kulturskola, konsthall, museer, evenemang, föreningsstöd, badhus, idrott och friluftsliv. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner: - semesterväxling - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Du har delat ansvar för bibliotekets programverksamhet för vuxna och ingår i en programgrupp tillsammans med producenter och annan personal på Kulturcentrum. I samarbete med andra planerar, leder och utvärderar du olika programaktiviteter som till exempel författarsamtal och föreläsningar. Eftersom biblioteket är en del av Kulturcentrum med konsthall, kulturskola och flera scener finns spännande möjligheter till samverkan kring olika aktiviteter. Du ingår också i ämnesgruppen för digital delaktighet och deltar i planering, genomförande och utvärdering av olika insatser med fokus på digitala frågor. Vi är just nu i en utvecklingsfas där vi undersöker möjligheterna att utöka vårt stöd kring digitala frågor för våra medborgare och vi ser gärna att du är en del av det arbetet. I tjänsten ingår också andra förekommande arbetsuppgifter på folkbibliotek som mediehantering och schemalagda pass i informationsdisken. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor och digital delaktighet. Utöver det har du: • Examen i biblioteks- och informationsvetenskap • God pedagogisk förmåga • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift Du bör ha god kunskap om bibliotekets uppdrag och dess roll i samhället och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att planera programaktiviteter och/eller arbeta med digital utveckling. Som person är du engagerad och kreativ med stort intresse för att bidra till verksamhetens gemensamma mål. Du är en strukturerad person som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vi söker dig som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt men också vara lyhörd för andra och bra på att samarbeta. Du har förmåga till helhetssyn och ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt. Du tycker om att möta människor, både barn och vuxna, och har en god känsla för service. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

KontaktpersonerElin Folkesson
Enhetschef bibliotek
026-24 16 10
E-post: elin.folkesson@sandviken.se


Fackliga företrädareEmma Lindgren
DIK
070-0897018
E-post: emma.lindgren@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 32-23


Övrig information

Sandviken är en kommun som växer och som prioriterar kultur- och fritidsverksamhet. Sandviken har två gånger utsetts till årets kulturkommun. Kulturcentrum invigdes 2012 som ett led i kommunens vision om en levande stad fylld av kultur. Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar med kultur, fritid, idrott, mötesplatser för unga, bad och friluftsliv och är organiserad i fem enheter, kulturenheten, fritidsenheten, folkbiblioteket, kulturskolan och Parkbadet. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se