Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

FamiljerättssekreterareBarn- och ungdomsvården i Sandvikens kommun är inne i en spännande och aktiv utvecklingsfas! Genom flera parallella satsningar ökar vi medarbetares förutsättningar att ge det bästa möjliga stödet till de barn, ungdomar och familjer som kommer i kontakt med oss. Placerings- och familjerättsenheten är uppdelad i tre team: · familjehem/familjerätt · placering barn · placering ungdom Som stöd för handläggarna på enheten finns en enhetschef, en gruppledare, två specialistsocionomer, en handläggarassistent samt en barn- och ungdomsassistent. Vi söker nu en familjerättssekreterare till teamet familjehem/familjerätt. För närvarande pågår ett förvaltningsövergripande arbetsmiljöprojekt som bland annat innefattar en timmes reflektionstid per dag för socialsekreterare, inklusive familjerättssekreterare. Reflektionstiden ska nyttjas till valfri aktivitet, på valfri plats, med syftet att balansera de höga krav som finns i en socialsekreterares arbetsvardag. Hos oss på individ- och familjeomsorgen har du goda möjligheter till kompetensutveckling och du är aktivt med i utvecklingen av verksamheten i enlighet med vårt uppdrag. Vi har regelbunden handledning i grupp. Vi har även en reflektionsgrupp som extra stöd för socialsekreterare som är nya i sin roll. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner: - semesterväxling - årsarbetstid - friskvårdsbidrag - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Familjerättens uppgift är att med utgångspunkt från barnets behov stödja barn och föräldrar i familjerättsliga frågor utifrån föräldrabalken och socialtjänstlagen. Familjerättssekreterarna utreder frågor kring vårdnad, boende och umgänge på uppdrag av tingsrätt och ärenden om faderskap/föräldraskap och adoption. En del av arbetet innebär att vara rådgivande i familjerättsliga frågor. Vi handlägger även ärenden rörande vårdnasöverflytt. Vi ansvarar för de frivilliga samarbetssamtalen. Att prioritera det förebyggande arbetet med samarbetssamtal tror vi genererar färre uppdrag från domstol, vilket gynnar de berörda barnen. Vi arbetar aktivt för att öka barns delaktighet och inflytande i samarbetssamtal. Vi är också delaktig i barngruppsverksamheten Skilda Världar. Som familjerättssekreterare arbetar du både självständigt och nära tillsammans med övriga kolleger i teamet.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av familjerättsligt arbete. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har även god förmåga och är intresserad av att samverka med kolleger och andra interna och externa samarbetspartners. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du erbjuds ett meningsfullt och självständigt arbete i en kreativ arbetsgrupp där vi drar nytta av varandras erfarenheter, är måna om varandra och trivs tillsammans. Vi kommer att fästa stor betydelse vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. Om du känner att den beskrivningen stämmer på dig är du varmt välkommen in med din ansökan!

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid
, Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

KontaktpersonerSara Ericsson
Enhetschef
026-24 14 58

E-post: sara.ericsson@sandviken.se


Fackliga företrädareMalin Gruvman
SSR
026-24 02 76
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-02-12 Referensnummer: 10-23


Övrig information

I den här ansökan tillämpar vi fortlöpande urval till intervju, så tveka inte med att skicka in din ansökan! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se