Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Sommarvikariat, socialsekreterare till mottagnings- och utredningsenhetenBARN- OCH UNGDOMSVÅRDEN I SANDVIKEN ÄR INNE I EN SPÄNNANDE OCH AKTIV UTVECKLINGSFAS! Beslut har tagits om ny organisation med mer specialiserade arbetsuppgifter och en kraftigt utökad bemanning. Satsningen syftar till att säkerställa en hälsosam arbetsbelastning och goda förutsättningar att utföra ett arbete med hög kvalitet för att kunna ge ett ännu bättre stöd till de personer som kommer i kontakt med oss. I förändringarna ingår en utveckling av familjehemsvården och förstärkta resurser för nära ledarskap och stöd i vardagen. Den nya organisationen består av två enheter: • Mottagnings- och utredningsenheten (0-20 år) • Placerings- och familjerättsenheten (0-20 år) Mottagnings- och utredningsenheten är uppdelad i tre team: • Mottagning • Utredning barn • Utredning ungdom Som stöd för handläggarna på enheten finns en enhetschef, en gruppledare, två specialistsocionomer, en handläggarassistent samt en barn- och ungdomsassistent. Vi söker nu socialsekreterare för sommarvikariat 2023.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bistå ordinarie socialsekreterare genom att medverka i utredningsarbete gällande barn och unga och deras familjers resurser, biståndsbehov samt följa olika insatser. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i så kallade förhandsbedömningar vid anmälan om misstänkt oro för barn. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv med ett utvecklat barnperspektiv med målsättning att nå hög delaktighet via olika former av nätverksarbete.

Kvalifikationer

Du studerar, eller har redan avslutat dina studier, på socionomprogrammet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med förmåga till reflektion. Arbetet hos oss förutsätter både flexibilitet och förmåga till struktur och att trivas med att arbeta i ett högt tempo. För att kunna arbeta hos oss ska du även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort B är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med barn och unga och/eller myndighetsutövning. Om du känner att den beskrivningen stämmer på dig, kan vi erbjuda dig arbete i en positiv grupp med mycket energi, hög ambition och stort engagemang.

Om anställningen

Sommarjobb / Säsongsanställning, Heltid
, Tillträde enligt överenskommelse.

KontaktpersonerJan Nilsson
Enhetschef
026-24 13 93
E-post: jan.nilsson@sandviken.se


Fackliga företrädareMalin Gruvman
SSR
026-24 02 76
E-post: malin.gruvman@sandviken.se

VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
E-post: sandvikensavdelningen@fv.vision.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-02-28 Referensnummer: 170-22


Övrig information

I den här rekryteringen tillämpar vi fortlöpande urval, så tveka inte med att skicka in din ansökan! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet och ANDTS. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se