Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Modersmålslärare engelska, grundskolaI Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre! Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan. Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete. Hos oss får du som medarbetare tillgång till: - egen arbetsdator - digital lärplattform . digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete - möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst) - friskvårdsbidrag - Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten. Modersmålsorganisationen i Sandvikens kommun jobbar för alla skolor i kommunen. Alla modersmålslärare ingår i ett arbetslag med två arbetslagsledare. Arbetslaget har regelbundna träffar där arbetslagsledarna planerar och genomför dessa träffar. I arbetslaget finns även en modersmålslärare med ansvar för digitalisering.

Arbetsuppgifter

Genom undervisningen i ämnet modersmål ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att formulera sig och kommunicera i tal och skrift och använda sitt modersmål som ett medel för sin språkutveckling och sitt lärande. De ska kunna anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang samt urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer. Läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften, och reflektera över traditioner, kulturella företeelser och samhällsfrågor i områden där modersmålet talas utifrån jämförelser med svenska förhållanden. I arbetsuppgifterna ingår att planera och utvärdera lektioner samt att bedöma och betygsätta. I uppdraget ingår arbete i Sandvikens kommuns grundskolor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: - är utbildad legitimerad lärare och har behörighet att undervisa i engelska som modersmål i grundskolan. Annan utbildning samt erfarenhet bedöms individuellt. - har en pedagogisk förmåga och har lätt att föra ut ämneskunskaper på ett intressant sätt. - har lätt för att samarbeta, både med elever, de lärare som du möter på skolorna och med föräldrar/vårdnadshavare. - Goda IT-kunskaper är en förutsättning. Det är en förutsättning att du har mycket goda kunskaper i modersmålet och i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Meriterande är flerspråkighet, kunskaper om barn med särskilda behov, ämnesbehörighet. Vi ser gärna att du har körkort och tillgång till bil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Tidsbegränsad anställning, Deltid, 20 %
, Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till: 2023-06-21

KontaktpersonerEvin Hajo
Biträdande rektor
026-24 14 78
E-post: evin.hajo@edu.sandviken.se

Sara Bergström
Intendent Centrala grundskoleområdet
026-24 19 30
E-post: sara.bergstrom@edu.sandviken.se


Fackliga företrädareAnette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
026-24 16 21

Malin Björnson
Sveriges Lärare
E-post: malin.bjornson@edu.sandviken.se


Ansökan

Ansök senast: 2023-03-20 Referensnummer: 721-23


Övrig information

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser. Är du nyfiken på att läsa mer om Sandvikens kommun som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss? Besök gärna vår webbplats https://sandviken.se/arbete-och-karriar Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se