Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

React- EU Ung Nystart Sandviken

React- EU Ung Nystart är ett projekt som riktar sig till arbetslösa ungdomar i åldrarna 15-24 år som varken arbetar eller studerar och omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). Det gäller dem som blivit arbetslösa efter den 11 mars 2020, datumet då Världshälsoorganisationen förklarade att utbrottet av covid-19 utgjorde en pandemi.

Projektet pågår 1 december 2021-30 april 2023.

Syftet med projektet är att deltagarna ska ta del av insatser för att stärka sin ställning på arbetsmarknaden för att övergå till arbete eller studier.

Projektet består av en kombination av metoder och arbetssätt som erbjuder framförallt individuellt stöd till deltagarna men också i form av gruppaktiviteter.

Projektets ansats är att utgå från den individuella deltagarens behov och därifrån ge det stöd som behövs för att deltagaren ska öka sina möjligheter att komma vidare till arbete eller studier.

Metoder och arbetssätt varierar mellan delprojekten men det individuella ihållande stödet till individen förenar projektet.

Metod och aktiviteter

  • Aktiviteter (på grupp- och individnivå) utifrån teman som personlig utveckling, arbetsmarknad, studie- och yrkesvägledning samt hälsa.
  • Coachingssamtal och träning
  • Metodutveckling som innefattar koordinering av insatser/samverkan med andra aktörer utifrån ungdomens behov samt fokus på att stärka ungdomar i deras mående och minska den psykiska ohälsan.

Kontakt

Mikael Bergling
Delprojektledare
mikael.bergling@sandviken.se
026-24 10 13

Mer information

React - EU Ung nystart - Region Gävleborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.