Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Forskning och utveckling

Näringslivskontoret är involverad i ett doktorandprojekt inom outsourcing/partnerskap mellan stålindustrin och dess underleverantörer med mål att hitta en passande och hållbar lösning på strategier för att optimera det processnära underhållet. Projektet har presenteras på internationella konferenser vid fyra tillfällen, Göteborg 2009, Dublin 2013 och Palermo 2014 och Larnaca 2015, och genererat två vetenskapliga publiceringar i Operation Management Research 2010 och 2016. Projektet är inom ramen för Stålindustrins forskarskola och genomförs i samarbete med Högskolan i Gävle, Triple Steelix och stålindustrin i Bergslagen och avslutas under 2018 med en doktorsavhandling.

Stålindustrins Forskarskola

På Sandbacka Park finns Stålindustrins Forskarskola representerad med industridoktorander. Tidigare goda erfarenheter av nära samarbete mellan akademin och regionala industriföretag har bidragit till att verksamheten har etablerat sig på Sandbacka Park. Arbetet med Stålindustrins Forskarskola initierades redan 2011 och sedan ett år tillbaka har satsningen gått in i en operativ fas. Sedan tidigare finns sju doktorander placerade hos Högskolan Dalarna.

Huvudman och sammanhållande i arbetet är Högskolan Dalarna. Satsningen finansieras av Jernkontoret, Region Dalarna, Region Gävleborg, Länsstyrelsen Gävleborg, Högskolan Dalarna, Sandvikens Kommun samt samverkande företag. Samarbeten har hittills etablerats med SSAB, Sandvik, Outokumpu, Böhler-Uddeholm och data M Scandinavia. Luleå tekniska universitet samt Högskolan i Gävle är viktiga akademipartners.

Stålindustrins Forskarskola har som mål att utbilda 15 doktorer i nära anslutning till stålindustrin. Den har en beräknad omsättning på 65 Mkr och kommer att drivas åren 2011 – 2018.

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2017-10-26
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se