Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats
En hund med en leksak i munnen som springer på en inhägnad gräsmatta.

Var vill du ha hundrastgårdar?

Mellan 15 april-12 maj har vi frågat hundägare i Sandvikens kommun om var det ska byggas hundrastgårdar i kommunen.

Under sommaren kommer alla synpunkter om platser att sammanställas. Utifrån utpekade områden kommer vi sedan att undersöka vilka platser som är prioriterade och antal hundrastgårdar som vi bygger.

Här ska alla våra invånare ska trivas, både människor och djur

Vi vet att din hund är en viktig del av ditt liv och vi vill göra det så bra som möjligt för dig och din fyrbenta vän. Tillsammans skapar vi en bra livsmiljö och fritidsliv.

Hundrastgårdar är inhägnade platser där hundar får springa fritt och leka med andra hundar. Det är ett bra sätt att ge din hund motion, socialisering och glädje.

Tack till alla som hjälpt oss hitta platser genom att berätta var du vill att det ska finnas hundrastgårdar i Sandvikens kommun i framtiden!

Bakgrund - därför har vi en medborgardialog om hundrastgårdar

Under de senaste åren har flera kommuninvånare lämnat in synpunkter och medborgarförslag med önskemål om hundrastgårdar. Därför beslutade kommunstyrelsen i oktober 2022 att göra en utredning för att undersöka förutsättningar för hundrastgårdar i vår kommun.

Utredningen ledde till denna medborgardialog, för att tillsammans med dig som bor i kommunen identifiera områden där vi i framtiden kan ha hundrastgårdar.