Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Bygga nytt, ändra eller riva

Att bygga nytt, förändra eller riva påverkar miljön och människorna för en lång tid framöver. Det du exempelvis bygger ska fungera på ett bra sätt tillsammans med det som redan finns och många intressen ska vägas samman. Därför finns Plan- och bygglagen (PBL) och reglerar samhällets krav på planering och byggande.

Vissa åtgärder kräver bygglov och i andra fall behöver du göra en anmälan, rivningslov eller marklov. På följande sidor kommer vi att berätta allt du behöver veta och guida dig genom just ditt projekt.

Nästa steg är att läsa mer om hur bygglovsprocessen går till. Du kan också gå direkt till Behöver jag bygglov? för att ta reda på vad som gäller för ditt projekt.

Rådgivning

Du är välkommen att kontakta Medborgarservice som svarar direkt på dina frågor. Vid behov skickas frågorna vidare till våra handläggare som återkopplar till dig.

Telefon 026-24 00 00

Mail: medborgarservice@sandviken.se

Vill du ha personlig rådgivning? Boka gärna tid med handläggaren via Medborgarservice.

För dig som är företagare

Våra politiker har beslutat att vi ska prioritera bygglov för företagare. Det betyder att vi ska handlägga era ärenden så fort information och handlingar kommit in till kommunen. Däremot finns det vissa lagstadgade tidsintervaller som vi inte kan styra över och de måste vi fortfarande förhålla oss till. Men om du som företagare levererar din del av uppgifter och handlingar som krävs så kommer detta att innebära kortare handläggningstider.

Har du som företagare fler frågor som berör kommunen, men som inte gäller direkt bygglov? Du kanske ska starta ett nytt företag, vill etablera din befintliga verksamhet på orten eller har planer på att expandera din verksamhet, men inte vet hur du ska gå till väga. Då kan du ta hjälp av en företagslots i din kommun.

De kan ge dig råd eller förmedla kontakter, guida dig inom den kommunala verksamheten och agera bollplank. Så tveka inte att ta kontakt med en företagslots i din kommun!

Kontaktuppgifter företagare i Sandvikens kommun

Mer information om Företagslots i Sandviken eller ring via Medborgarservice
Telefon 026-24 00 00

Kontaktuppgifter företagare i Ockelbo kommun

Mer information på Näringsliv Ockelbo Länk till annan webbplats., eller ring via kommunens växel
Telefon 0297-555 00

Kontaktuppgifter företagare i Hofors kommun

Mer information på Entré Hofors Länk till annan webbplats. eller ring Entré Hofors VD Kjell Johansson
Telefon 070-560 75 31

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.