Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Parkering

I Sandviken är det gratis att parkera och det finns cirka 700 stycken parkeringsplatser på allmän mark i centrum. Många av de avgiftsfria parkeringsplatserna har två timmars parkeringstid men det finns också gratisparkeringar där du kan stå i 24-timmar.

Affärshuset Gallerian i Sandvikens centrum har även 255 p-platser där du är erbjuden 3 timmar gratis parkering i parkeringshuset men du måste hämta en biljett i automaten som visar när du lämnar din bil. Om du vill stå längre så kan du betala. Mer information om Gallerianlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid Resecentrum finns avgiftsfria parkeringar både för kortare och längre tid, se information om Resecentrum.

För boendeparkeringar hänvisas till respektive fastighetsägare.

Datumparkering

Datumparkering gäller i Sandvikens tätort under tiden 1 oktober till 15 maj mellan kl. 00.00 och 06.00. Det innebär förbud mot parkering på den sida av gatan som har udda adressnummer under dygn med udda datum och den sida som har jämna adressnummer under dygn med jämna datum. Datumparkering används för att underlätta snöröjning och gatuunderhåll.

Förbudet gäller inte enskild väg.
Se trafikföreskrift om datumparkering samt kartunderlagPDF (pdf, 2.4 MB)

Parkeringstillstånd för personer med funktionsnedsättningar

Du som har ett rörelsehinder som gör att du har betydande svårigheter med att gå kan få ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Med tillståndet kan du parkera på de parkeringsplatser som är reserverade för personer med rörelsehinder.
Information om ansökan parkeringstillstånd

Övergivna fordon på gator och i terräng

De fordon som övergivits på allmänna platser anmäls till Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning på telefonnummer: 026-24 00 00.

Fordon som övergivits på privat mark anmäls till markägaren som i sin tur kontaktar kommunen om de behöver hjälp med att forsla bort fordonet.

Om fordonet finns efter Trafikverkets vägar anmäls fordonet till dem.
Trafikverket, flytt av fordonlänk till annan webbplats

Ett övergivet fordon kan bli stående kvar under en tid medan kommunen jobbar med att få kontakt med ägaren och uppfylla de juridiska kraven innan vi kan flytta bort fordonet.

Sidan uppdaterad: 2019-12-11
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se