Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Parkering  

I Sandviken är det gratis att parkera och det finns cirka 700 stycken parkeringsplatser på allmän mark i centrum. Många av de avgiftsfria parkeringsplatserna har två timmars parkeringstid men det finns också gratisparkeringar där du kan stå i 24-timmar.

Affärshuset Gallerian i Sandvikens centrum har även 255 p-platser där du är erbjuden 3 timmar gratis parkering i parkeringshuset men du måste hämta en biljett i automaten som visar när du lämnar din bil. Om du vill stå längre så kan du betala. Mer information om Gallerianlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid Resecentrum finns avgiftsfria parkeringar både för kortare och längre tid, se information om Resecentrum.

För boendeparkeringar hänvisas till respektive fastighetsägare.

Datumparkering  

Datumparkering gäller under tiden 1 oktober till 15 maj mellan kl 00.00 och 06.00. Det innebär förbud mot parkering på den sida av gatan som har udda adressnummer under dygn med udda datum och den sida som har jämna adressnummer under dygn med jämna datum. Datumparkering tillämpas för att underlätta snöröjning och gatuunderhåll vintertid.

Parkeringstillstånd för personer med funktionsnedsättningar

Du som har ett rörelsehinder som gör att du har betydande svårigheter med att gå kan få ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Med tillståndet kan du parkera på de parkeringsplatser som är reserverade för personer med rörelsehinder.
Information om ansökan parkeringstillstånd

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2018-11-11
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se