Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Hitta affärsmöjligheter i datacenter­etableringen

Här hittar du information om vilka möjligheter och krav som gäller när du som företagare vill arbeta med den nya datacenterindustrin.

Lokala företagare om etableringens möjligheter

Krav på mig som leverantör

Förutom leveransförmåga krävs hög säkerhetsmedvetenhet och kunskaper i att kommunicera på engelska i både tal och i skrift.

Olika branschmöjligheter

I det korta perspektivet är det till exempel entreprenader, uthyrning av bostäder och baracker, restaurang och byggmaterial som ger affärsmöjligheter i byggfasen.

I det längre perspektivet finns möjligheten att specialisera sig i både byggfas och driftsfas om man hittar sin nisch.

För dig som vill erbjuda boende under byggtiden

Erfarenheten från andra datacenter-etableringar har visat att det finns ett stort behov av boende för utländsk arbetskraft som kommer och bygger och driftsätter datacentret. För att fånga tillgängligt boende i kommunen så har Sandvikenhus AB fått uppdrag att samla tillgängligt boende. Denna lista kommer att levereras till de som har behov av boende i samband med byggnationen av datahallen.

Du som har boende du kan tillhandahålla i t.ex. lägenheter, hus, hotell, vandrarhem m.m. kan registrera dina uppgifter för att finnas med i planeringen av boendet för de som kommer att arbeta med etableringen

Registrera boende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information och nyhetsbrev

Kontakt för dig som är företagare

Jan Fagerström, Näringslivsutvecklare.
jan.fagerstrom@sandviken.se
070-979 04 79