Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Jobba i datacenterbranschen

Datacenterindustrin är en växande bransch som expanderar i takt med digitaliseringen. Här hittar du information om hur du hittar jobb inom den nya datacenterindustrin.

Efterfrågad kompetens

Idag vet vi att datacenterindustrin i Gävle-Sandviken kommer att efterfråga:

  • IT tekniker inom nätverksteknik och IT säkerhet med utbildning motsvarande gymnasienivå.

På andra platser i Sverige och världen där datacenterindustrin finns etablerad finns ofta normalt ett behov i leverantörsleden av allt från tekniker till ingenjörer med kompetens inom:

  • Säkerhet
  • Kylning
  • El

Utbildningsinriktningar som ger jobb i branschen

I regionen Gävle/ Sandviken finns vuxenutbildning på Sandbacka Park, eller Elprogrammet med inriktning data på gymnasienivå.

I Sandvikens kommun finns en utbildning till IT tekniker som riktar sig till vuxna som vill vidareutbilda sig. Utbildningen drivs av Centrum för vuxnas lärande (CVL) och hålls på Sandbacka Park.
Utbildning till IT-tekniker

Sandviken Datacenter Academy arbetar för en ökad digital kompetens i regionen, förbättrad integration och en positiv och hållbar social utveckling genom att skapa ett datacenter i världsklass. Här kan du se fler aktuella utbildningar inom branschen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Gävle kommun utvecklas IT-utbildningsprogrammet på Gävles största gymnasieskola, Polhemsskolan Länk till annan webbplats., och utbildningen riktar sig till elever i åldern 16 till 19 år.