Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Jobba i datacenterbranschen

Datacenterindustrin är en växande bransch som expanderar i takt med digitaliseringen. Här hittar du information om hur du hittar jobb inom den nya datacenterindustrin.

Efterfrågad kompetens

Idag vet vi att datacenterindustrin i Gävle-Sandviken kommer att efterfråga:

  • IT tekniker inom nätverksteknik och IT säkerhet med utbildning motsvarande gymnasienivå.

På andra platser i Sverige och världen där datacenterindustrin finns etablerad finns ofta normalt ett behov i leverantörsleden av allt från tekniker till ingenjörer med kompetens inom:

  • Säkerhet
  • Kylning
  • El

Utbildningsinriktningar som ger jobb i branschen

I regionen Gävle/ Sandviken finns vuxenutbildning på Sandbacka Park, eller Elprogrammet med inriktning data på gymnasienivå.

I Sandvikens kommun finns en utbildning till IT tekniker som riktar sig till vuxna som vill vidareutbilda sig. Utbildningen drivs av Läroviken och hålls på Sandbacka Park.
Utbildning till IT-tekniker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sandviken Datacenter Academy arbetar för en ökad digital kompetens i regionen, förbättrad integration och en positiv och hållbar social utveckling genom att skapa ett datacenter i världsklass. Här kan du se fler aktuella utbildningar inom branschen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Gävle kommun utvecklas IT-utbildningsprogrammet på Gävles största gymnasieskola, Polhemsskolan Länk till annan webbplats., och utbildningen riktar sig till elever i åldern 16 till 19 år.