Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

MiniMaria - för unga

MiniMaria finns till för dig som är ungdom eller ung vuxen upp till 25 år och behöver stöd eller hjälp när det gäller alkohol, narkotika eller spel om pengar. Du som närstående är också välkommen.

Du som vill ha hjälp är välkommen att kontakta oss. Du kan komma själv eller tillsammans med någon du känner. Alla besök på MiniMaria är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.

MiniMaria är en samverkan mellan Sandvikens kommun och Region Gävleborg.

Vem kan få hjälp av MiniMaria?

  • Du som är upp till 25 år och har frågor eller bekymmer som rör alkohol, andra droger eller problematiskt spelande om pengar.
  • Du som är orolig över att ditt barn, släkting eller kompis använder alkohol, andra droger eller spel om pengar på ett sätt som kan öka risken för att utveckla ett beroende.
  • Du som arbetar med barn och unga vuxna och är orolig för någon ung persons användande av alkohol, andra droger eller spel om pengar.

Är jag i riskzonen?

Det är faktiskt inte alltid så som många tror, att alkohol och andra droger är något man fritt väljer att använda eller inte använda. Därför kan det vara svårt att avgöra om du själv eller någon du känner är i riskzonen för att utveckla ett beroende av alkohol eller narkotika.

Svarar du ”ja” på någon av de här frågorna?

  • Har du försökt att sluta men inte lyckats?
  • Använder du alkohol eller andra droger för att minska din ångest?
  • Tycker människor i din närhet att du dricker för mycket?
  • Påverkas dina skolresultat eller ditt arbete?

Kontakta oss för att ta reda på om ditt användande av alkohol, andra droger eller spel om pengar är skadligt för dig. Vi erbjuder flera olika behandlingar och program. Tillsammans tittar vi på hur vi kan hjälpa till och vad som passar dig bäst.

Kontakt

Telefon: 026 24 24 24
E-post: minimaria@sandviken.se

Besöksadress:
Läkarstigen 3 (första våningen)
811 60 Sandviken

Postadress:
Sandvikens kommun
Minimaria
811 60 Sandviken