Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Öppna data - Information tillgänglig för vidare nyttjande

Öppna data avser digital information som är fritt tillgänglig för vidare nyttjande. En ökad tillgänglighet till och användning av den information som finns i kommunen kan främja delaktighet, demokrati och tillväxt.

Öppna geodata

Öppna geodata är digital geografisk information som finns tillgänglig för vem som helst att använda, återanvända och dela med sig av.

Det Öppna geodata som finns tillgängligt idag är bland annat översiktsplaner och detaljplaner. Dessa går att ladda ner som ZIP-filer via nedladdningssidan geodata.sandviken.se/organization/vgs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan även nå nedladdningssidan via Kartportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta gärna hjälp av manualen som finns i Kartportalen. I manualen finns information för dig som användare om hur du hanterar olika funktioner.

Vid specialbeställningar av öppna geodata kan kostnad för arbete tillkomma. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning har som målsättning att leverera beställt data inom 5 arbetsdagar.

Kontakta GI- teamet

Telefon: 026-24 00 00 (Medborgarservice)
E-post: medborgarservice@sandviken.se

Länkad data med nyckeltal från Kolada

Kommun- och landstingsdatabasen Kolada Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. innehåller jämförbara nyckeltal om alla Sveriges kommuner och landsting. Dessa nyckeltal bygger på data från ett stort antal myndigheter till exempel Statistiska centralbyrån (SCB), Valmyndigheten, Bolagsverket, Skolverket och Brottsförebyggande Rådet (BRÅ), och täcker allt från en kommuns demografi (befolkningens sammansättning och förändring) och till hur mycket olika tjänster kostar.

På denna sida så har vi samlat ett urval av de nyckeltal som finns om kommunen i Kolada för att ge exempel på vilken typ av öppna data som finns tillgängligt.

För varje nyckeltal så visas dels en graf över hur det har utvecklats under de år som Kolada har data för, dels en beskrivning av nyckeltalet och det API-anrop som används för att hämta data från Kolada.

Vill du se exakt vilka värden som gäller från år till år så håll musen över prickarna på grafen.

 

Matsedel för Sandvikens skolor

Matsedeln går att importera till kalenderfunktioner https://mpi.mashie.com/public/app/Sandvikens%20kommun/20070A8E Länk till annan webbplats.