Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Personligt ombud - stöd för dig som har psykisk funktions­nedsättning

På den här sidan hittar du information om vad ett personligt ombud kan hjälpa till med och vem som kan få hjälp av ett personligt ombud.

Ett personligt ombud kan vara ditt stöd om du har en psykisk funktionsnedsättning och är över 18 år. Du ska bo i Hofors, Ockelbo eller Sandvikens kommun.

Vad ett personligt ombud kan hjälpa dig med

Vi kan hjälpa dig att ta del av samhällets utbud av vård, stöd och service enligt dina önskemål, behov och lagliga rättigheter. Målet är att hjälpa dig att leva mer självständigt och må bättre.

Tillsammans hjälps vi år att formulera dina behov och vad du vill göra. Efter det tar vi tillsammans kontakt med myndigheter och verksamheter. Du får hela tiden råd och stöd från oss, men du tar alltid dina egna beslut.

Vi har tystnadsplikt och det kostar inget att få hjälp av ett personligt ombud. Målet är att du ska få större möjligheter till ett självständigt liv och må bättre.

Så ansöker du om ett personligt ombud

Du kan själv kontakta oss direkt eller be någon annan att hjälpa dig. Det viktigaste är själv vill ha hjälp av ett personligt ombud.

När du kontaktar oss så gör vi en bedömning i varje enskilt fall om det är möjligt för dig att få hjälp av ett personligt ombud.

När uppdraget är avslutat avslutas även kontakten, men du är alltid välkommen att söka personligt ombud igen, oavsett om det är för samma ärende eller för nya uppdrag.

Kontakta oss

Maria Hagström

Telefon: 026-24 11 74
Mobiltelefon: 073-024 49 14
E-post: maria.hagstrom@sandviken.se

Carina Poulsen

Telefon: 026-24 18 18
Mobiltelefon: 073-024 49 13
E-post: carina.poulsen@sandviken.se

Eller kontakta Medborgarservice