Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Bygga nytt, ändra eller riva

När du ska bygga nytt, förändra eller riva behöver du oftast ett lov och ett startbesked. Här får du information om hur du går tillväga och vad du bör tänka på.

Öppet hus

Du vet väl om att vi har Öppet hus den 25 april? Då kan du ställa frågor om bygglov, enskilt avlopp och hur du kan bygga energieffektivt.

Läs mer om Öppet hus.

I navigeringen hittar du information om olika lov och anmälningar som krävs vid olika åtgärder. Det framgår i varje kategori vilka handlingar som behövs vid olika åtgärder.

Guider om byggprocess m.m.

På Boverket finns många bra och matnyttiga guider om byggprocessen, vad man får bygga, vad man behöver bygglov för och mycket mer.

Vad kostar ett bygglov?

Du betalar för den tid det tar för oss att ta reda på alla fakta som behövs för att handlägga ditt ärende och fatta ett beslut. Exakt hur mycket det kostar är ofta svårt att säga eftersom olika ärenden tar olika lång tid att handlägga.

Vilka handlingar behövs för en bygglovsansökan?

För att komma igång med ditt projekt så snabbt som möjligt är det viktigt att du skickar in kompletta ansökningshandlingar. Av blanketterna framgår vilka handlingar som ska bifogas, läs och fyll i dessa blanketter nogrant och skicka in ansökan/ anmälan så komplett som möjligt.
För mer information om ritningar ta gärna del av vår exempelritningar.

Var skickar jag min bygglovsansökan?

Sandvikens Kommun
Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning
811 80 Sandviken

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Bygg- och miljöverk­samheterna i Hofors, Ockelbo och Sandviken samverkar i en gemensam förvaltning, Västra Gästriklands samhällsbyggnads­förvaltning (VGS). Den nya förvaltningen och nämnden har sitt säte i Sandviken.

För att vi ska kunna fortsätta erbjuda dig en bra service har vi bytt till ett nytt gemensamt verksamhetssystem vilket gjort att vi inledningsvis har haft långa handläggningstider. Du är viktig för oss och vi arbetar så fort vi kan med ärenden som kommer in.

Sidan uppdaterad: 2017-04-18
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Västra Gästriklands samhällsbyggnads­­förvaltning verkar för en hållbar utveckling i Hofors, Ockelbo och Sandviken.