Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

För dig som bor i ett Erskine-hus

I slutet av 40-talet ritade Erskine bostäder; kedjehus, radhus, tjänstemannavillor och pensionärsbostäder i Gästrike Hammarby. Arbetet fortsatte in på 50-talet med allt från massafabrik till telefonkiosk. I oktober 2006 samlades ett 30-tal arkitekter, byggare, forskare och andra intressenter från hela Europa i Hammarby för att diskutera möjliga projektidéer utifrån Erskines livsverk. Bland andra deltog arkitekturprofessorn Marco Imperadori från Milano som publicerat flera verk om Ralph Erskine.

Vi vill skapa ett nätverk och diskutera idéer kring Erskines arkitektur, till exempel hur byggnaderna på bästa sätt ska underhållas, bevaras och göras ekonomiska ur energisynpunkt, säger Anna Maria Häggblom (tidigare stadsarkitekt i Sandviken).

Går du i byggtankar?

Många lockas och fascineras av den fantastiska miljön i Gästrike-Hammarby. Ralph Erskines fantasifulla hus tillsammans med herrgården och parkerna är väl värda att bevara för framtiden. Länsmuseet Gävleborg och Sandvikens Kommun kan hjälpa dig om du går i byggtankar och behöver renovera ditt hus.

Kontaktpersoner byalaget

Inger Elisson Wigö, ordförande, tel. 0290-510 35
Lena Engström, Erskinegruppen, tel. 0290-510 17
Mats Mattsson, Erskinegruppen, tel.  0290-516 00

Länsmuseet Gävleborg

Martin Åhrén, byggnadsantikvarie
tel. 026-65 56 66, 070-314 23 03

Sandvikens Kommun

Medborgarservice, 026-24 00 00

Rekommendationer för underhåll m.m.

Rekommendationer om färgval m.m. för Hammarby Pdf, 468.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.