Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Bygglov för pool

Att en varm sommardag kunna ta ett svalkande dopp i egen pool är en dröm för många. Du behöver oftast inte ansöka om lov för själva poolen. Däremot kan du behöva bygglov för pooltaket.

Behövs bygglov?

Du behöver inte ansöka om bygglov eller något annat lov för att anlägga en pool och det finns heller inga regler för hur nära tomtgränsen den får ligga. Däremot kan du behöva bygglov för eventuellt pool-tak. Bygger du en altan eller sätter upp ett plank runt poolen så kan det också kräva bygglov.

Viktigt att veta är att du som fastighetsägare är ansvarig för att din pool är säker mot drunknings- och fallolyckor. Läs mer på Boverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som fastighetsägare är dessutom ansvarig för att du inte kapar av några ledningar om du gräver ut tomten för att lägga ner poolen. För att få reda på vilka ledningar som finns på tomten kan du beställa information från Ledningskollen.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.