Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Inomhusmiljö

Stora delar av dygnet spenderar vi inomhus genom vårt arbete eller privat. För att skapa en bra inomhusmiljö finns regler och allmänna råd inom ventilation, temperatur, ljud, ljus och lokalens utformning.

Hyresrätt

Om du bor i hyreslägenhet och upplever brister i ditt boende som du själv inte kan åtgärda ska du i första hand kontakta hyresvärden. Din hyresvärd är skyldig att åtgärda allvarliga problem i bostaden som kan skada din hälsa.

Om du upprepade gånger påpekat bristerna för din hyresvärd, och ändå inte upplever att du får hjälp, kan du kontakta miljö- och hållbarhetsenheten genom att skicka in en störningsanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan även kontakta Hyresnämnden och Hyresgästföreningen som kan ge dig hjälp.

Bostadsrätt

Du som äger en bostadsrätt ansvarar för brister i ditt boende om inget annat är bestämt i bostadsrättsföreningens stadga. Har du frågor kring vad som gäller i just din bostadsrättsförening och dess stadga, kontakta din bostadsrättsförening.

Mer information

Luft och ventilation i bostäder - Boverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Radon - Boverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skadedjur - Boverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Temperatur - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Buller - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.